Ontdek het Marokkaanse Atlasgebergte tijdens een meerdaags avontuur door weelderige valleien, bergen en talrijke berberdorpen. Je wandelt door surreële landschappen en neemt pauzes bij nomaden en hun kuddes in het midden van de bergen. Zo geniet je op een hoogte van 2000 meter optimaal van de berbercultuur.

WANDELEN IN MAROKKO

Tijdens deze 8-daagse reis krijg je de kans om meer te leren over Marokko, zijn cultuur en vooral over de Berbers die de Atlas bevolken. Je zal genieten van heerlijke Marokkaanse maaltijden (tajines, couscous, enz.), maar ook van ontelbare kopjes muntthee die nog beter smaken na een goede wandeldag.

Marokko biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, waaronder een uitgestrekte bergketen, de Atlas. Deze is verdeeld in de Midden-Atlas, de Anti-Atlas en de Hoge Atlas. Het is langs de Hoge Atlas dat we gedurende de week zullen wandelen en waar we in the middle of nowhere zullen kamperen.

HET WEEKSCHEMA

Onze gidsen hebben een haalbare en gebalanceerde route uitgestippeld. Zo kan jij in een vrij korte periode de highlights van de Atlas ervaren. Afhankelijk van de weersomstandigheden of informatie die we ontvangen van lokale autoriteiten, kunnen de gidsen besluiten om het week- of dagprogramma licht aan te passen.

De Centrale Hoge Atlas

Tijdens de trail wandel je een week in de Hoge Atlas. Het is een bergachtige en ruige regio waar het Berbervolk (nomaden en bergbewoners) woont. Je zal door de Aït Bouguemez-vallei trekken, ook wel bekend als de "gelukkige vallei". Deze groene vallei wordt gevoed door de smeltende sneeuw van de winter en ligt op een hoogte van 2000 meter. De vallei wordt bewerkt door de lokale bevolking en strekt zich uit over ongeveer dertig kilometer.

Je zal ook hoogvlaktes doorkruisen die worden bewoond door nomaden en hun schapen. Verder wandel je langs bergpassen, kloven, rivieren en de beroemde M'Goun-massief, de op één na hoogste berg van Marokko (4071 meter). Dit alles tijdens een wandeling van ongeveer 80 kilometer in 6 dagen.

Praktische informatie

Wanneer?

Wij bieden vier weken aan, twee in mei-juni en twee in september:

 • Van 25/05 tot 01/06 (soldout)
 • Van 01/06 tot 8/06
 • Van 7/09 tot 14/09
 • Van 14/09 tot 21/09 (soldout)
Prijs?

De basisprijs voor deze trip bedraagt €559 per persoon.

Daarbij zit inbegrepen:

  • 5 nachten kamperen in de natuur
  • 1 nacht in een gîte (Zawyat Oulmzi), in slaapzalen
  • Alle interne transfers per shuttle
  • Bagagevervoer tussen de campings
  • Water beschikbaar op elke camping
  • Begeleiding door onze gidsen en lokale gidsen
  • Atlas Trail app
Vluchten?

Wij bieden een vlucht aan vanaf Amsterdam (Amsterdam Airport Schiphol): (verplicht)

Vluchten: heen en terug

 • 25/05 – 01/06: Soldout
 • 01/06 – 08/06: €310
 • 07/09 – 14/09: €395
 • 14/09- 21/09: Soldout

Vertrek en aankomst dag 1 (zaterdag):

 • Amsterdam Airport Schiphol: vertrek om 13:45 uur.
 • Marrakech Airport: aankomst om 16:35 uur.
Vertrek en aankomst dag 8 (zaterdag):
 • Marrakech Airport: vertrek om 10:35 uur.
 • Amsterdam Airport Schiphol: aankomst om 15:20 uur.
Opties?
 • Lokale keuken: €150 p.p.

  3 maaltijden/dag (behalve de laatste avond in Marrakech)

 • Huur kampeermateriaal: €79 p.p.

  Tent, matras, slaapzak en lakenzak

 • Reisbijstandsverzekering: €49 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €69 p.p.

  Zie onze annuleringsvoorwaarden.

 • Ruimbagage: €55 p.p.
 • Optioneel: Wandelstokken €12 p.p.
Waarom meegaan met The Atlas Trail?

Het Atlas gebergte is geen makkelijk gebied om in je eentje te ontdekken, zeker niet te voet. Dankzij de nauwe samenwerking met lokale gidsen en onze ervaren reisplanners, slaagden we erin om een ultiem avontuur samen te stellen. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze trail alle succesfactoren combineert om van deze reis voor jou een onvergetelijke ervaring te maken.

 • Verblijf op unieke locaties in the middle of nowhere.
 • Een gebalanceerde route die van A tot Z is uitgestippeld.
 • Een betaalbare prijs.
 • Volledige logistieke organisatie met lokale en ervaren gidsen (transport, overnachtingen, water, maaltijden, kampeeruitrusting...).
Uren shuttlebus

Dag 1 (zaterdag):

De shuttle vertrekt om 17u00 vanuit de luchthaven. Het is een vrij lange reis naar Zawyat Oulmzi daarom is er een pauze voorzien wanneer we aan de helft zijn. We raden je aan om snacks mee te nemen. s' Avonds worden we verwelkomd met een heerlijke maaltijd in de gîte.

Dag 7 (vrijdag):

De shuttle brengt je op vrijdag rond de vooravond (19u00) terug naar Marrakech. Daar kan je genieten van de stad en een goede nachtrust.

Dag 8 (zaterdag):

De shuttle brengt je op zaterdag om 8u30 terug naar de luchthaven van Marrakech.

Behalve tijdens de trail van 8/06, omdat iedereen andere vluchturen heeft, neem je zelf een taxi naar de luchthaven. Taxi's zijn gemakkelijk te vinden doorheen de stad en het vliegveld bevindt zich op slechts 10 minuten van het stadscentrum. Het gemiddelde taxitarief is €8

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Je kan ons steeds een mailtje sturen voor extra informatie over deze reis, hieronder vind je alvast een antwoord op enkele veelgestelde vragen.
Waar slapen we?

In een tent:

Tijdens The Atlas Trail zul je het grootste deel van de tijd in een tent slapen. Je kunt bij ons een 3-seizoenen tent huren, inclusief matras en slaapzak, zodat je ze niet zelf hoeft te kopen en mee te nemen in het vliegtuig (+70€). Dit alles wordt ter plaatse aan je gegeven op het basecamp.

De kampeerplekken bevinden zich allemaal in the middle of nowhere. Dit betekent dat er geen sanitaire voorzieningen of stromend water zijn. Je krijgt echter elke dag drinkwater op het kamp om te drinken en je kunt wat vochtige doekjes meenemen om jezelf op te frissen (gooi ze niet in de natuur).

Voor de overnachtingen zal er een echt kamp worden opgezet, inclusief een tent waar de kok het avondeten voor je kan bereiden.


Gastenverblijven en hotels:

De eerste nacht zal in een gastenverblijf in Zawyat Oulmzi zijn, waar je in slaapzalen zult slapen. Verwacht geen westers comfort, maar eerder de Marokkaanse levensstijl (matrassen op de grond, dekbed en kussen). Er zijn ook douches en toiletten aanwezig. In het gastenverblijf kun je op een prachtig terras eten met uitzicht over de hele vallei en de nabijgelegen bergen.

Op de laatste avond kun je ook via ons een hotelovernachting in Marrakech reserveren.

Eten en drinken?

Eten:

Tijdens de wandeling zal je geen restaurants of winkels tegenkomen. Daarom moet je voldoende snacks meenemen voor de hele tocht. We raden je aan om mueslirepen, energierepen en gedroogd fruit mee te nemen om genoeg energie te behouden tijdens het wandelen.

Je kan ook dagelijks genieten van de lokale keuken. Dat wordt speciaal voor ons bereid door een lokale kok en dit omvat 3 maaltijden per dag: ontbijt, lunch en diner (+ €150). Er is ook een vegetarische optie beschikbaar.

Je kan ook je eigen eten meebrengen tijdens de trail, maar we raden je ten zeerste aan om deel te nemen aan de comfortabele en heerlijke traditionele diners.

Drinken:

Als je aan het wandelen bent, is het erg belangrijk om regelmatig te hydrateren door te drinken. Dat is vooral belangrijk in de hitte van Marokko en tijdens de wandelingen. Elke avond en elke ochtend kan je je water aanvullen, dus vergeet niet om een camelbag of voldoende waterflessen mee te nemen. In totaal raden we 4 liter per dag aan, zo kan je normaal gesproken de dag doorkomen zonder problemen.

Hoe worden de hikes georganiseerd?

Je krijgt voor het begin van de trail toegang tot onze trail applicatie waarin alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan gedocumenteerd. Aangezien er geen borden langs het pad zijn, is het sterk afgeraden om deze trail zelfstandig te doen. Daarom zijn er ervaren gidsen ter plaatse die je kunnen helpen bij eventuele moeilijkheden.

Wat is inbegrepen?
 • 5 nachten kamperen in de natuur
 • 1 nacht in een gîte (Zawyat Oulmzi), in slaapzalen
 • Alle interne transfers per shuttle
 • Bagagevervoer tussen de campings
 • Water beschikbaar op elke camping
 • Begeleiding door onze gidsen en lokale gidsen
 • Atlas Trail app
Internationaal paspoort?

Je moet je internationale paspoort laten zien aan de grens. Zorg ervoor dat je paspoort nog 90 dagen (Nederland: 6 maanden) geldig is na je terugkomst, anders zou je problemen kunnen ondervinden bij het instappen in het vliegtuig of bij binnenkomst in het land.

Wat moet ik meenemen?

Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal. Je kan optioneel kampeermateriaal en wandelstokken bij ons huren.

De basis zijn goede wandelschoenen (categorie B/B-C), een dagrugzak (ongeveer 30 à 35L), waterschoenen, degelijk kampeermateriaal en beschermende (regen)kledij.

Wees voorbereid op veranderende weersomstandigheden. Zorg zowel voor regenkleding als voor kledij voor warme temperaturen. Vooral 's avonds kunnen de temperaturen flink dalen. Het regent niet vaak, maar als het regent, dan kan het stortregenen.

Je hebt gemiddeld 3 tot 4 liter water per wandeldag nodig. Zorg er dus voor dat je water makkelijk kan dragen in drinkflessen of een camelbak.

Je eigen kampeermateriaal

Kies je voor je eigen tent (minimaal 3-seizoens), dan neem je ook je eigen slaapmatje en slaapzak (minimaal comforttemperatuur 2°C) mee.

The Atlas Trail kampeermateriaal

Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren voor €70 extra per persoon. Dan krijg je van ons kwalitatief materiaal: een tent, slaapzak, lakenzak en slaapmatje. Al het materiaal is afgestemd op de Marokkaanse weersomstandigheden.

Moet ik mijn rugzak zelf dragen?

Je kan je backpack elke ochtend achterlaten op de kampeerplaatsen en de lokale bevolking zal deze vervoeren met behulp van muilezels. Het maximale gewicht voor de tas die je laat vervoeren is 12 kg en onze gidsen zullen ze wegen om ervoor te zorgen dat de muilezels niet overbelast worden. Het is echter wel zeer belangrijk dat je een voldoende grote dagrugzak meebrengt om het water, eten en materiaal dat je overdag nodig hebt mee te nemen. Hier raden we een dagrugzak van zo’n 30 tot 35L voor aan.

Hoeveel personen zijn er op de Trail?

We bieden verschillende vertrekdata zodat de deelnemers over het seizoen verspreid kunnen worden. Je ontmoet elkaar voornamelijk tijdens het eten en op de kampeerplaatsen ‘s ochtends en ‘s avonds.

Give back to nature via Greentripper

De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat in de toekomst nog willen kunnen, moeten we haar vandaag beschermen. Daarom doen wij extra inspanningen om de impact van onze trips te verkleinen, en kan je in het boekingsformulier op een betrouwbare manier bijdragen aan een klimaatproject van Greentripper, wat de CO2-uitstoot van jouw transport terug in balans brengt. Door bij te dragen aan hun gecertificeerd project “Wildlife Cambodia”, help je om prachtige bossen en het wildlife erin te beschermen, lokale communities te steunen en zo de CO2-emissies van jouw transport te reduceren. Als jij kiest om een bijdrage te leveren voor de uitstoot van je transport, zal Travelbase zelf nog extra bijdragen voor de uitstoot ter plaatse. Na je reis krijg je een officieel carbon credit certificaat.

Lees meer over onze inspanningen op travelbase.eu/duurzaamheid.

Hoeveel kilometer ga ik lopen?

Tijdens The Atlas Trail wandel je ongeveer 85 km.

De hike is een fysieke uitdaging met een paar stevige bergen om te klimmen. Bereid je dus fysiek goed voor.

Je ontvangt na het inschrijven een trainingsschema om je te helpen bij de fysieke voorbereiding.

Zijn er gidsen mee?

Ja, een ervaren team van Nederlandstalige gidsen begeleidt de trail samen met lokale gidsen. Elke ochtend geven zij een briefing. Ze kennen de route en weten wat ze moeten doen in noodgevallen. De gidsen zijn er ook om jou te ondersteunen waar nodig.

Sanitaire voorzieningen?
Op de trail door de desolate natuur kom je geen sanitaire voorzieningen tegen, met uitzondering van de eerste avond. De lokale gidsen zorgen voor één of twee eenvoudige toiletten. Wil je fris blijven? Neem dan vochtige doekjes mee. Let er wel op dat je geen afval achterlaat in de natuur.
Voor wie?

Voor iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede conditie en zin voor avontuur kan deze trail wandelen. De reis bevat een stevige portie fysieke activiteit, dus een goede gezondheid is een must.

Wil je graag voor het eerst een meerdaagse hike uitproberen, maar heb je twijfels over je fysieke capaciteit?

Met deze volgende vragen helpen we je graag verder:

 • Hoe vaak ben ik de afgelopen drie maanden fysiek actief geweest?
 • Welke soorten fysieke activiteit doe ik regelmatig en hoelang doe ik dit?
 • Heb ik recent blessures gehad die invloed kunnen hebben op mijn vermogen om van dit avontuur te genieten?
 • Kan ik vlot 15 kilometer wandelen over heuvelachtig terrein?
 • Kan ik de komende maanden trainen om mezelf optimaal voor te bereiden op dit avontuur?

Indien jouw antwoorden je het volle vertrouwen geven om op avontuur te vertrekken, dan is deze trail zeker en vast iets voor jou! Je ontvangt een week na het boeken een trainingsschema dat je zal klaarstomen zodat je het pad comfortabel af kan leggen.

Twijfel je toch nog en wil je jezelf graag eens testen voor je op trail vertrekt?

Probeer een van onze micro-avonturen zoals The Packraft Trail.

JOIN THE TRIP!

Kies een vertrekdatum in de kalender en start je boeking:

 • ABC
 • ABC
 • ABC
 • ABC
Kies je voorkeur om de beschikbaarheid te bekijken:
Bekijken:
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310
Zondag 09/06/2024
Zondag 16/06/2024
Laatste plekken
€ 310

Benieuwd naar andere reiservaringen?Of wil je graag in onze community terecht komen?

Join onze Facebookgroep, waar alle Travelbase Trailers van de afgelopen jaren hun liefde voor hiken, handige tips en ervaringen delen.

ONTDEK ONZE ANDERE WANDELTOCHTEN

Popup inhoud
nl_NLDutch